A leghíresebb modell abadában

Gisele Bündchen. Kész, ennyi. Most pedig lehet keresni a fotókat. Sajnos róla nincsenek. És ez a cikk nem is erről a legendás brazil szépségről fog szólni. Egy csodálatos európai celebről van szó jelenleg. Egy örökifjú belga modell fotóját szeretnénk veletek megosztani, ahogy abadában pózol.

Aki járt már Brüsszelben, az a Stoofstraat (rue de l’Etuve) és az Eikstraat sarkán láthatta már a világ egyik leghíresebb szobrát, a Manneken Pist. Ez a kis bronzszobor, Hiëronymus Duquesnoy alkotása. Az egyik legenda szerint a kisfiú akit ábrázol az ellenség katonáit pisilte le, egy másik szerint a városba betörni készülő csapatok bombájának gyújtózsinorját egy egészen másik csatában. Nem igazán számít ez már, hiszen nem arról lett híres a pisilő kisfiú szobra, hogy  századok óta rendületlenül vizel a kis szökőkútba, hanem arról, hogy 1698 óta a különféle ruhákba öltöztetik. 1918 és 40 között nagyjából harminc jelmeze volt. 2016-ra már 950 különféle öltözéken is túl volt a kis modell.

Nem szeretném felsorolni az összes jelmezt, amit ráaggattak az évek során. Elvis, Drakula, huszár… Volt már minden. Ha van kedvetek, tekintsétek meg ezt a csodálatos listát az öltözékekről!

A szemfülesebb olvasók már rájöhettek, hogy egy kép következik a szoborról abadában.

Mannaken Pis Abada

Mint a fenti listán is láthtó, ez a fiatalúr 798. öltözéke és 2007 Szeptember hetedikén adták rá. Szeptember hetedike a Brazil Függetlenség Napja. Ezen kívül egy akkortájt megrendezésre kerülő kiállítás ( Bienal de Artes Plásticas ) is apropót teremtett a fiúcska felöltöztetésére.