Capoeira vs Walking Dead

corpo seco

Zombi apokalipszis és emberevő oszló hullák. Vajon mire mennénk ellenük a capoeira tudásunkkal? Gondolom senki sem gondolt még bele, hogy vajon egy jó meia lua de compasso mennyire lenne hatásos egy élőholt ellen. Nekem átfutott az agyamon, amikor a corpo seco legendájáról írtunk pár hónapja.

Majdnem egy évtizeddel ezelőtt a Goblin Films Ltd. Készített egy zomedyt. (Igen, a zombie és a comedy szó keveredése a dolog) A cím, hasonlóan egy régi Stephen King történethez, Graveyard Shift. A film csodás, már ha nem vesszük komolyan. A zombi statiszták egyike, nevezetesen Rod Penn, capoeirista, előállt az ötlettel, hogy ha már úgyis adottak a lehetőségek, készüljön egy pár perces kisfilm, amiben capoeiristák harcolnak zombikkal. És elkészült a ‘Norwich Capoeira vs The Undead’ című műremek. A nagyjából hat perces akció-horror-vígjáték egyszerű sztorit hoz. „Vágjuk le az utat a temetőn keresztül!” A film angolul van, de mivel összesen nem beszélnek benne öt mondatot, ezért nem kell megijedni tőle.

Tovább mesélni erről a kis gyöngyszemről már spoiler lenne, de megsúgom, a három capoeiristának egyhamar meggyűlik a baja a zombik hordájával. Tegyük meg tétjeinket! Vajon hányan ússzák meg a háromból a véres összecsapást? És most ideje megnézni a filmecskét. Jó szórakozást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .