Edzők Nyíregyházán

Monitor Manchado

Monitor Manchado polgári nevén (Petrilla Erik) 2012-ben kezdet el Capoeirázni Nyíregyházán Monitor Cabeludo, Monitor Cantor  és Monitor Movimento szárnyai alatt.

Capoeira NyíregyházaAzóta is folyamatosan, már-már megszállottan űzi ezt a Brazil Harcművészetet. Ez a szenvedélyes, mozdulataiban és művészetében egyedül álló sport tölti ki minden napját. Amellett, hogy tanulja mind a mai napig, közben folyamatosan, szorgalmasan adja át tudását az újonnan érkezőknek Nyíregyházán. Kedveli a lassú, kötekedős és az akrobatikus játékot egyaránt. Az újszerű capoeirától a tradíciókon át a zenei oldalát is nagyon kedveli és amikor csak teheti, rendszeresen gyakorolja minden részét is ennek a csodás harcművészetnek.

 

Monitora Mexicana

A capoeirát 2006-ban kezdtem Debrecenben, ahol több nagy csoport mestereitől tanultam ezen időszak alatt (ACDP, Senzala), amíg meg nem alapítottuk saját csoportunkat a Capoeira Hungriát 2010-ben, ahol már mint segédedző is részt vettem a csoport munkálataiban. 2017-ben megszereztem az első oktatói fokozatomat. Jelenleg Nyíregyházán oktatok capoeirát. Az edzéseket igyekszem minél változatosabban tartani és az eddig megszerzett tudásomat maradéktalanul átadni, segíteni kezdőknek, haladóknak egyaránt elsajátítani a különböző stílusokat. Mindezt amellett, hogy még én is mind a mai napig folyamatosan tanulom a capoeirát.

 

A NYÍREGYHÁZI CAPOEIRA CSOPORT FACEBOOK OLDALA