pReAktív Projekt

pReAktív Projekt

pReAktív Projekt” Kikapcsolódás szertelenül

Szervezet neve

Brazil Kulturális és Harcművészeti Egyesület

A szervezet címe

4024 Debrecen Jászai Mari utca 3. 1/5

A szervezet jogi státusza

Egyesület (bírósági bejegyzéssel)

A szervezet vezetőjének neve 

Nagy Attila

A szervezet telefonszáma

+36 70 674 1511

A szervezet email címe

capoeirahungria.info@gmail.com

Ez az összetett projekt több szinten próbál reaktív, aktív és preventív módon, indirekt és direkt módszerekkel segítséget nyújtani mindenkinek, aki még nem ismerte fel önmagában az egyéniséget, az értéket, vagy képtelen mindezt beilleszteni a rohanó társadalom szövevényes rendszerébe.

Egy éves formális és informális képzés segítségével képessé tenni a veszélyeztetett korosztályt arra, hogy az életciklusára jellemző problémákkal megküzdjön, kifejezze érzéseit és képes legyen segítséget kérni elakadásaiban, szorongásaiban. A stresszkezelés optimális módszerei közül segítünk nekik kiválasztani a számukra megfelelőt. (sport, tánc, zene, stb.) Fokozatos felelősségadással a fiatal autonómiáját kívánjuk erősíteni, melyet folyamatos visszajelzéssel, elismeréssel, értékeléssel tesszük láthatóvá. Egészséges testkép kialakításában nyújtunk segítséget, mely elősegíti az önelfogadást és a megfelelő önértékelést.

Pályázati forrásokból finanszírozott rendezvényekkel és ingyenes előadásokkal, kurzusokkal és workshopokkal próbálunk meg minél több lehetőséget biztosítani a fiataloknak, hogy megtalálják a számukra megfelelő kikapcsolódási formát. Egyesületünk szervezésében táncoktatásban, harcművészeti, akrobatikai, vagy zenei képzésben is részt vehetnek, de azoknak is igyekszünk segíteni, akik az alkotóművészet felé szeretnének inkább fordulni.

Oktatási intézményekben egyszeri előadásokkal, vagy előadássorozatokkal is segítünk a fiataloknak, akiknek nincs lehetőségük részt venni a projektben hosszú távon. Ilyenkor 45 perces osztályfőnöki óra keretében, interaktív, kötetlen szemináriumi formában, rávezető kérdésekkel segítünk a gyerekeknek elgondolkozni a kérdéses témakörök kapcsán.

Tematika:

– Egészséges életmód, stresszkezelés

– Stresszkezelés, szenvedélybetegségek, önmegvalósítási formák

– Családi rendszerek

– Az internet veszélyei, cyberbullying és cyberstalking.

Az érdeklődő intézmények a fent jelzett elérhetőségeink bármelyikén felvehetik velünk a kapcsolatot további egyeztetés céljából. Magánszemélyek jelentkezését is szívesen várjuk.

Brazil Kulturális és Harcművészeti Egyesület