Edzők Debrecenben

Instrutor Cabeludo

Capoeira Debrecen - Instrutor Cabeludo

A Capoeira Hungria szervezésében már 2010 óta tanulható a Capoeira Debrecen városában. A csoport egyik alapítótagja, Instrutor Cabeludo, polgári nevén Nagy Attila, továbbra is nagyrészt Debrecenben tart edzéseket, emellett a Brazil Kulturális és Harcművészeti Egyesület elnöki tisztségét is betölti. Instrutor Cabeludo - Capoeira Debrecenben

A capoeirát 2003-ben kezdte tanulni, előtte egyéb sportokkal és táncokkal foglalkozott. Személyi edző képesítését 2015 májusában szerezte. A Debrecen környéki edzések mellett igyekszik minél több csoport rendezvényeire eljutni, hogy folyamatosan újabb és újabb dolgokat tudjon tanítani a cívis városban és a Capoeira Hungria többi helyszínén is. A brazil harcművészet mellett szívesen tart maculele és zenei tréningeket is, hiszen a capoeirának éppúgy része a népzene, a hangszerek ismerete, mint a maculele, a szamba, vagy éppen az akrobatika. A Debreceni Egyetem hallgatói a Neptunon is felvehetik a capoeirát testnevelés tárgyként, így aláírást szerezhetnek a debreceni edzéseket látogatva az afro-brazil sport kedvelői. A csoporton belül még más oktatók felügyeletével is tanulható a capoeira Debrecen városában, így az érdeklődők több különféle stílussal is megismerkedhetnek.

 

Monitor Cantor

Magyar Zsolt, apelido szerint Monitor Cantor 2005-ben kezdett capoeirázni, Debrecenben. Sokáig a gyerekcsoport vezetője volt Nyíregyházán és a Cívis városban egyaránt, de felnőtteknek is tartott edzéseket ugyanezekben a városokban és Hajdúszoboszlón is huzamosabb ideig. Jelenleg Debrecenben oktat, Monitori fokozatát 2014-ben szerezte, de már előtte is tanított capoeirát kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A hangszerek készítését éppúgy megtanulhatják tőle az érdeklődők, mint azt, miként bánjanak velük, de a capoeira egyéb területein is bizalommal számíthat bárki a segítségére, útmutatására.

 

 

Monitor Avancado

Monitor Avancado (Bodnár Ádám) 2011 márciusában csatlakozott a Capoeira Hungriához és 2017 nyarán szerezte meg monitori fokozatát. Jelenleg Debrecenben oktat, amikor teendői engedik. Stílusán jól látható táncos előképzettsége, de emellett sok akrobatikus elem is akad a játékában. A tréningek mellett sokszor tartott zenei tréningeket és  számtalan dalt tanított a csoportnak. Hangszerek, ének, játék, akrobatika és minden ami hagyományosan a capoeira részét képezi megtalálható a repertoárjában.

 

A DEBRECENI CAPOEIRA CSOPORT FACEBOOK OLDALA