Capoeira Hungria Batizado – 2018

 

Capoeira Hungria Batizado - 2018Egy capoeira csoport számára nincs fontosabb rendezvény, mint a Batizado. A Batizado magyarul mondva keresztelő. Amikor a capoeirista megkapja az első övét, amikortól kezdve már hivatalosan is a csapat tagja, igazából capoeirista, az a batizado. Ezen alkalomtól már capoeira neve, apelidoja van, amit bár hamarabb megkapott, de itt, egy első övvel keresztelik meg rá. Nagyjából ez a batizado. Akinek már volt, utána az a Troca de Cordas nevű hasonló ceremóniát ünnepli ezen az alkalmon, ami övcserét jelent. Amikor elérte a capoeirista a legmagasabb tanulói fokozatot, onnantól Formatura az övcseréje neve, ami az oktatói övek megszerzésére vonatkozik. Az öv, a corda színe a Batizado után zöld (corda verde). Ez az első övfokozatunk. Az instrutori övek és a fölöttük levők már fonottak, azoknak a neve nem corda, hanem cordão. Övrendszerünk részleteire majd egy későbbi cikkben térünk ki. Jelenlegi cikkünkben a Batizadot szeretnénk beharangozni.

Július 18-tól 22-ig lesz a csodás rendezvény, a tavalyról már ismert Tiszaderzsen. A kedves falu kedves vezetősége és lakói nagyszerű vendéglátóink voltak, ezért úgy döntöttünk, hogy idén még egyszer, talán nem utoljára, oda szervezzük az eseményt. A batizado díja hála az Offline projektnek, rendkívül alacsony. A vendégeknek a 4 napon való részvétel 5000 forint, a projektben résztvevőknek csupán 2000 forint. De lássuk, mi is lesz a program?

Július 18. Szerda

14.00-tól Érkezés a Tiszaderzsi Általános Iskolába

15.00 – 16.30 Megbeszélés

17.00 – 19.00 Nyitó Roda

19.00 – Nyitó Buli

Július 19. Csütörtök

Szabadprogram

11.00 – 13.00 Offline workshop

16.00 – 18.00 Kezdő edzés és Haladó Edzés Mestre VT-vel és Formanda Pimenta-val

18.00 – 19.00 Roda

Július 20. Péntek

10.00 – 12.00 Vízi Roda / Szamba a strandon

14.00 – 16.00 Kezdő edzés és Haladó Edzés Mestre VT-vel és Professor Gringoval

16.30 – 18.00 Szamba, Maculele, stb kurzus Formanda Pimentával

18.00 – 20.00 Roda (Angola – Regional – Maculele – Samba)

Július 21. Szombat

9.30 – 11.00 Edzés Professor Gringoval

11.30 – 14.30 Strand

15.00 – 19.00 Batizado és Övcserék

20.00 – Zárómulatság

Július 22. Vasárnap

Szabadprogram és távozás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Látható, hogy rengeteg edzésünk lesz, és sok kikapcsolódás is. Sajnos, mivel árainkat a lehetőség szerinti minimumra csökkentettük, azoknak is teljes árat kell befizetniük, akik csak egy-két napon tudnak megjelenni. Lesz lehetőség szállásra az általános iskola épületében, de a csoport fele sátrakban fog aludni az udvaron. Minden este lesz tűzrakás, főzünk amennyit tudunk, amikor tudunk és sütögetünk is esténként. Nézzük meghívott oktatóink listáját:

Formanda Pimenta – Grupo Capoeira Brasil

Aki még nem ismeri, annak meg kell ismernie. Egy energiabomba rengeteg tudással, rengeteg szeretettel. Szamba oktató, capoeira oktató és sokkal több. A Brazil kultúra magyarországi úttörője. Rengeteget lehetne írni az eredményeiről, de inkább csak belinkelem az oldalát. Aki találkozik vele a Batizadon, az onnantól úgyis nyomon fogja követni a pályáját, ez biztos. Formanda Pimenta

Mestre VT – ACDP

Legmagasabb fokozatú  vendégünk csak azért került a felsorolás második helyére, mert a hölgyeké az elsőbbség. A magyarországi ACDP csoport vezetője sokszor járt már nálunk, remekül ismeri a csoportunkat és mi is számos rendezvényén vettünk már részt. Mestre VT nem csak a capoeirában kiváló, de a brazil jiu jitsuban is a világ élvonalában van. Ezen az oldalon olvashattok többet róla. Nagy szeretettel várjuk idén is.

Mestre VT

Professor Gringo – Capoeira Nago

Tavaly ugyan volt egy workshopja a Capoeira Hungria szervezésében, de úgy gondoljuk az a rövid idő nekünk is kevés volt vele és reméljük, neki se volt még elég hazánkból. Londonból látogat el hozzánk és nagyon büszkék vagyunk, hogy vendégül láthatjuk. Freerunner, capoeirista, kaszkadőr. Nehéz lenne felsorolni mennyi területen kamatoztatja a tehetségét. Biztos vagyok benne, hogy youtuberól mindenki ismeri már.

És most a legfontosabb részhez értem. Szeretnék MINDENKIT meghívni a rendezvényünkre, aki szeretne velünk capoeirázni. A rendezvény facebook linkjét ITT TALÁLJÁTOK.

Be fogunk számolni a batizadonk eseményeiről és igyekszünk minél több videót, fényképet készíteni majd. Nyugodtan jelezzetek, ha jönni szeretnétek, facebookon, vagy emailben. De akkor se sértődünk meg, ha csak úgy beállítotok a rendezvényre. Mindenkit szívesen látunk és szeretettel várunk! Axé!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .