A Legszebb Virágok Brazíliában (Második csokor)

Folytatjuk és be is fejezzük a virágokról szóló rövid felsorolásunkat. Lehet, hogy sok szép növényt kihagytunk a listáról, de a legszebbek itt vannak immár a lapunkon is két csokorban. Az előző néhányat itt találjátok. Lássuk hát a második csokrot:

  1. Bougainvillea (Murvafürt)

Ez egy igazi dél-amerikai szépség, amit bár az egész világon ültetnek, de vadon csak ott él meg. Fásuló szárú kúszónövény, ami akár négy méterre is felkapaszkodhat. Színpompás virágai miatt népszerű. Áprilistól októberig virágzik és papírvirágnak is hívják. Lila, piros, rózsaszínű, narancssárga, sárga vagy fehér fellevelek veszik körbe a pici virágokat.

2. Allamanda (Aranytrombita)

Aranytrombita

Sárga dzsungelharang néven is megtalálhatjuk a kertészeti boltokban. Szintén egy trópusi kúszónövényről van szó. Májustól decemberig folyamatosan virágzik. Tartása nem egyszerű, de a vállalkozó kedvűek itt találnak egy kis segédletet hozzá.

3. Calliandra

Nálunk is ismert virág. 172 különböző fajtáját különböztetjük meg. A kalliandrák finoman szeldelt, mélyzöld lombozatú cserjék vagy kis fák. Két méter magasra is megnőhetnek. Nálunk is beszerezhetőek, és nyáron az udvaron tarthatóak, de a teleltetésük nem könnyű feladat.

4. Violeteira (Galambbogyó)

Tavasszal és nyáron is virágzik. Nálunk szobanövényként tartható. Lila színű virágok és sárga bogyótermés díszíti. Kifejlett példányokon ezek egy időben vannak jelen. Virágai fürtökben, a hajtásvégeken nyílnak.

5. Jacarandá (Zsakaranda)

Zsakaranda

Egyes fajai Dél-Amerika, mások Délkelet-Ázsia trópusi, Dél-afrika szubtrópusi éghajlatú tájain honosak. Látványos élénk kék vagy lila virágú fa, ami akár tizenöt méter magasra is megnőhet. Lombhullató, áprilisban vagy májusban virágzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .