Apák Napja Brazíliában

Brazíliában ma van a Dia dos Pais, magyarul az apák napja. Náluk augusztus második vasárnapján szokás ünnepelni, tehát a jövőben eképpen alakul:

11 de Agosto de 2019

09 de Agosto de 2020

08 de Agosto de 2021

14 de Agosto de 2022

Ezen a napon ajándékokat szokás adni az apáknak, vagy kedves üzeneteket küldeni nekik. Az első Apák Napját brazíliában Sylvio Bhering reklámszakember és újságíró ötlete alapján ünnepelték, Augusztus 14.-én, 1953-ban. Hasonlóan a szerelmesek napjához, ez is a vásárlói kedv növelésére szolgált. Az eredeti dátumot, mely különbözik az USA beli és Európai apák napja dátumoktól Szent Joachim napjára tették, aki a biblia tanai szerint Mária apja, Jézus Krisztus nagyapja volt. A dátumot később mozgó dátumra cserélték, hogy az ünnep mindig augusztus második vasárnapjára essen. Ez is anyagi megfontolásból történt, üzleti fogásként. Vasárnap a legtöbb szülő otthon van, így a gyerekeiknek alkalmuk nyílik felköszönteni az apákat és átadni az ajándékaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .