Film: O Segredo dos Diamantes

O Segredo dos DiamantesFilmkritika következik. 2014 decembere környékén jött ki a film. Semmi karácsonyi nincs benne, mégis afféle családi programnak szánták szerintem. Ifjúsági kalandfilm, ha szeretném besorolni. A Goonies hangulatára számítunk, amikor elindul a sztori, de ne felejtsük el, hogy egy brazil filmről van szó. A Gyémántok Titka számomra kellemes meglepetés volt. A zene remekül sikerült hozzá, a film hangulata rusztikus élményeket idéz bennem és gyermekkori szerelmeket. Persze nem annyira vidám, mint a goonies és közel sem akciódús. Icpici nemzet aranya és icipici indiana jones. Minden egyensúlyban.
Elindul a történetünk. Vidám a zene, ráhangolódunk a kalandra. Megy a család vidékre, kapunk egy kis bepillantást a sztoriba, hogy mire is számíthatunk… aztán egy kamion keresztbefordul és a családi nyaralásnak annyi. Oké, egy kicsit spoileres volt, de ennyit a trailerből is meg lehet tudni. Szóval a kamion nem csak az elképzeléseinket veri arcon, de a főhős apját is, aki innentől kezdve élet és halál között lebegve várja a túléléshez szükséges anyagi segítséget. A film egészen nyomasztó egy rövid időn át, aztán megérkezik a sztoriba Júlia, a brazil Hermione, a leány főszereplő, aki elbűvöli Angelot. Hamarosan trióvá bővülnek Carlinhosszal, és innentől hol a Harry Potter, hol a Stranger Things, hol pedig a Goonies flashbackel az emberre. A trió zseniális. Fiatalként viselkednek, gondolkoznak, épkézláb beszélgetéseik vannak. A sztori mellőzi a paranormális és a fantasztikus dolgokat. Egyszerűen csak egy elveszett kincs után kutatnak, ami végtelenül reálisan van összehozva. Talán ezért is tűnik unalmasabbnak egy kicsit a film, mint hasonló témájú elődjei, de ez is hozzáad valamit. A realizmus talaján egyensúlyozva próbálunk a gyermekded romantikába belekapkodni és ez egészen jól sikerül. Egyensúly van ebben a tekintetben is. Nem lesz egy maradandó élmény számomra, mint páldául egy Holdfény királyság vagy egy Hunt for the Wilderpeople, de kellemes csalódás volt az elvárásaimhoz mérten.

A filmet azoknak ajánlom, akik kisgyerekkel szeretnének rejtvényes-rejtélyes filmet nézni, vagy azoknak, akik nagyon unatkoznak és szeretnének brazil portugált gyakorolni.

Gyorsértékelés:

Rendezés 8
Színészi munka 8
Történet 7
Élvezhetőség 7

Jobb, mint a brazil átlag, de nem az én stílusom. A saját kategóriájában nagyszerű alkotás, pár érdekes fordulattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .